«

»

jun 19 2016

Een dag naar een evenement

Zaterdag 18 Juni zijn wij met de gehele stichting Historisch Brandweer Materiaal Hollands Midden in Woubrugge bij elkaar geweest voor de opening van het watersport seizoen en het 5 jarig jubileum van de stichting Hollands Midden.
Om 7.30 uur zijn we vertrokken met alle voertuigen vanuit de Schoolstraat (De Magirus was vrijdag al met een vrachtwagen al opgehaald) naar Woubrugge en na een voorspoedige rit kwamen we in Woubrugge aan.
Daar nabij de gemeente hebben we alle voertuigen verzameld en onder aanvoering van een bespannen handspuit hebben we een rondrit door de gemeente gemaakt.
Woubrugge is niet groot maar wel lang :-)).
Ook Haaglanden was aanwezig met de stoomspuit van Leiden (deze is daar onder vakkundig onderhoud en beheer)en men liet zien hoe het daar in oude dagen er aan toe ging.
De stoomspuit zal ook te zien zijn op de SAR dag op 9juli en in Katwijk a/d Rijn op 27 augustus)
We hadden de hele dag redelijk weer alleen aan het einde van de dag een regenbui ,wat jammer was.
De MSA is Zaterdag op alle mogelijke manieren getest en daar kwam hij goed door heen, op een kleine storing na.
Als ik een schatting moet maken spoot de MSA toch wel tussen de 80-100 meter.
Zelfs de politie was hier niet over te spreken en konden we bijna een bekeuring krijgen voor het hindereen van een ambtenaar in functie en het belemmeren van de scheepvaart (dit was een gevalletje van het verkeerde been of geen zin in je werk).
Nadat de voorzitter alles gesust had konden we weer lekker aan de gang.
Om 16.00uur zijn we alles rustig gaan opruimen en om 17.00 uur zijn we na het dankwoord van de voorziteer weer vertrokken via het mooi Leiden naar Katwijk.

Foto’s: klik hier